Hoe ervaar jij je leven?

Voel je je wel eens uit balans? Loop je, in je werk of privé, vaak tegen dezelfde dingen op? Ben je vaker ‘uit je doen’ dan je zou willen? Is ‘alles wel prima’ of ‘goed, druk’ en wil je liever niet echt stilstaan bij hoe je je daadwerkelijk voelt? En wat zou er gebeuren als je dat wèl deed?


Onderzoek je patronen, ontdek jouw unieke mogelijkheden en voel je vrijer!


De expeditie

Tijdens 4 zondagen en 3 tussenliggende woensdagavonden reis je naar het diepe landschap in jezelf. Wij begeleiden je bij wat je daar tegenkomt en wat aandacht vraagt.

De groep

Je reist samen met maximaal 10 reisgenoten. Ieder maakt zijn / haar / hun eigen reis. De groep werkt verdiepend en verbindend en biedt daardoor meer effect.

Wat het je oplevert

 • Je wordt zekerder van jezelf
 • Je weet beter wat je wilt
 • Je kunt beter ‘nee’ zeggen
 • Je hebt meer focus en veerkracht
 • Je hebt meer verbinding met jezelf

'Een nieuw pad ontstaat door het te bewandelen'

Chinees gezegde

Wat kun je verwachten?

Je gaat veel zelf ervaren, onderzoeken en spelen met wat je tegenkomt. Via oefeningen, (familie)opstellingen, persoonlijke sessies en individuele- en groepsopdrachten. Je gaat patronen doorzien en je oefent in een veilige omgeving met nieuw gedrag. Iedereen brengt eigen thema's en vragen en wij werken vanuit wat er uit de groep naar boven komt. Iedereen komt aan bod - en leert van en met elkaar.

Wij zijn Henk en Andriëtte. In onze praktijk begeleiden we veel jonge volwassenen op hun pad naar meer zelfleiderschap. Beiden zijn we gepassioneerd naar wat de mens beweegt en drijft en nieuwsgierig naar waar het verhaal van de beperkingen en obstakels begint – en hoe die om te buigen. We horen vaak terug dat het als een meerwaarde wordt ervaren dat er zowel een manlijke als een vrouwelijke begeleider is.

We werken open en aandachtig – én met lichtheid en plezier!

Klik hier om meer over ons te lezen.


'Stay and play', in plaats van 'fight or flight'

Alles op een rijtje


Voor wie?

De Zelfexpeditie is gericht op jonge volwassenen tot ca 35 jaar, die zichzelf (verder) willen onderzoeken en ontwikkelen.


Maak kennis met persoonlijke groei binnen een groep

Wil jij onderzoeken of persoonlijke ontwikkeling iets voor jou is? Kom dan naar de Zelfexpeditie, als kennismaking met persoonlijke groei in een groep. In een groep gaat je proces sneller en is het goedkoper dan individuele begeleiding, omdat je leert van en met elkaar!

Wat en wanneer?

Iedere maand is er in het weekend een hele dag Zelfexpeditie. Tussenliggend is er een deelmoment op een woensdagavond.

 • Dag 1. Pas op de plaats
  zaterdag of zondag, hele dag
 • Sharing circle
  woensdagavond
 • Dag 2. Contactonderzoek
  zaterdag of zondag, hele dag
 • Sharing circle
  woensdagavond
 • Dag 3. Deep dive
  zaterdag of zondag, hele dag
 • Sharing circle
  woensdagavond
 • Dag 4. Lichter de wereld in
  zaterdag of zondag, hele dag

Tijden
Zaterdag / zondag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdagavond: 19:30 – 21:30 uur

Waar?

De Zelfexpeditie vindt normaliter plaats in en rond de praktijkruimte ViaNell in Utrecht Lunetten.

Het is een bijzondere locatie die uitnodigt om los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Praktijkruimte ‘ViaNell’
Zwarte Woud 228
3524 SL Utrecht

ViaNell bevindt zich op loopafstand van station Utrecht Lunetten.

ViaNell op Google Maps

Hoe?

Als je interesse hebt in de Zelfexpeditie, stuur ons dan een bericht via onderstaande button. We nemen dan contact met je op en onderzoeken samen met jou of deze groep bij jou / jouw vraag past.

Ik heb interesse >

Verras én verrijk jezelf!


Ga je mee op Zelfexpeditie?

“Ik heb ontzettend veel geleerd en gevoeld tijdens de sessies bij Andriette. Dit komt mede door de veilige, liefdevolle en niet-oordelende sfeer die zij creëert. Dit maakt dat de stap om naar jezelf te kijken natuurlijk verloopt.

Ik zou deze therapie aan iedereen aanraden, omdat je écht contact maakt met jezelf en zachter wordt voor de kant die je daarvoor onbewust in het donker zette. Een heel mooi en inzichtgevend proces.”

Nienke

“Het was voor mij een enorme stap om daadwerkelijk samen met iemand te gaan onderzoeken waarom ik al sinds mijn jeugd tegen bepaalde blokkades aanliep. Het werd uiteindelijk een bijzondere ontdekkingsreis. Niet zelden confronterend, soms verrassend en regelmatig emotioneel, maar zonder uitzondering, altijd bevrijdend. Elke keer liep ik weer een stukje lichter de deur uit.

Henk speelde daarin een hele belangrijke rol. Hij gaf mij direct vanaf het begin een veilig en vertrouwd gevoel. Henk nam telkens ruim de tijd en voelde feilloos aan wat ik nodig had en wat op dat moment voor mijn proces belangrijk was. Heel bijzonder en waardevol.”

Jan

Programma Zelfexpeditie


Zondag 1

Pas op de plaats – oprechte aandacht voor jezelf
We leven in een hectische wereld. Veel van ons staan voortdurend ‘aan’. We zijn nauwelijk nog gewend om werkelijk tot rust te komen en stil te staan bij hoe het nu écht met ons is. Vanuit de rust kun je ervaren wat er innerlijk speelt, waaraan je behoefte hebt en wat je hebt aan te kijken. Wat je hierin tegenkomt is het vertrekpunt van jouw unieke Zelfexpeditie.

Woe-avondtussenstops

Sharing circle

Tussen de Zelfexpeditie zondagen nodigen we je uit voor de Sharing circle. Op deze (woensdag)avonden delen jullie je ervaringen en ondersteunen we je als er iets nodig is. Wij lopen dus, samen met je groepsgenoten, met je mee – en samen kom je verder!

Zondag 2

Contactonderzoek – jij en de ander
Wat schuurt in ons, wat ergens bewust of onbewust pijn doet, vindt zijn oorsprong in de ervaringen die we hebben opgedaan in de interactie met betekenisvolle anderen. Het kan een gebrek aan liefdevolle interactie zijn of verstoorde, pijnlijke interactie. We hebben ons als kind hier effectief en intelligent tegen bewapend. Het beschermingsmechanisme dat toen zo nodig was, zit ons nu vaak in de weg in het contact met anderen. We onderzoeken wanneer het zich laat zien, hoe het je leven dan mede bepaalt en hoe jij je dan voelt.

Zondag 3

Deep dive – patronen werkelijk doorgronden
Het met je brein doorzien van je patronen is iets anders dan ze in alle kleuren volledig te ervaren. Er kan alleen werkelijk ruimte in je ontstaan als je het landschap van jouw patronen hebt doorleefd en hebt gevoeld wat zich in jou heeft vastgezet en wat de diepere waarheid daaronder is. Het vraagt vertrouwen én enige durf om hiermee contact te maken – en het is nodig om meer vrijheid te gaan ervaren. We begeleiden je langs dit soms pijnlijke maar altijd helende pad.

Zondag 4

Lichter de zomer in
Innerlijk werk is doorgaans niet: ik verzet een wissel en vanaf nu loop ik altijd het nieuwe spoor. Het is als het aanleggen van een nieuw pad naast de snelweg van de gewoonte. Het pad vraagt onderhoud en – vooral – aandacht om een belichaamd alternatief te worden en om zich te verdiepen en te verbreden. Integratie en/of verdieping van jouw opgedane ervaringen is hierbij van belang.

Achtergrond


Van waaruit we werken

Met je lijf als kompas weet jouw eigen wijsheid de weg

Tijdens deze reis leer je de signalen van je lijf (beter) kennen. Door beweging, adem, lichaamsgerichte oefeningen, opstellingen en expressie. Juist door het contact met anderen verdiept jouw ervaring. Wij zijn medereizigers op dit pad. Wij ondersteunen je in jouw reis naar jouw natuurlijke beweging, naar meer balans en veerkracht en naar jouw eigen unieke stem. De nadruk in deze reis ligt op de eigen ervaring.

Lichtheid en plezier

We werken diepgaand én met lichtheid. We ervaren dat het erg prettig en ondersteunend is wanneer er naast de diepgaande processen ruimte is voor humor en plezier.

Inspiratie

Onze inspiratie, kennis en ervaring komt uit verschillende stromingen waarin wij zijn geschoold: gestalt, bio-energetica, mindfullness, systemisch werk, transactionele analyse, polyvagaal theorie en psychodrama. De ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen en de begeleiding die wij bieden in dit traject zijn hierop geïnspireerd. Ook zetten we methoden in vanuit theater, muziek en andere creatieve disciplines.

'Spanning is wie je denkt te moeten zijn; ontspanning is wie je bent'

Chinees gezegde


Omdat je het waard bent


Investeren in jezelf

Jouw eigen tijd
Met de Zelfexpeditie investeer je 4 dagen en 3 avonden in jouw ontwikkeling – en ondersteun je jouw eigen ontwikkeling actief gedurende ca 3 maanden.

Kosten
Inschrijven is alleen mogelijk voor het gehele traject. Neem voor de kosten van de Zelfexpeditie contact met ons op. Voor koffie, thee en (vegetarische) lunch wordt gezorgd.

Financiële draagkracht
Wanneer jouw financiële draagkracht gering is, neem dan contact met ons op, dan onderzoeken we samen wat mogelijk is.