Ben jij tevreden met je leven..?

Gaat alles 'wel prima’? Of ‘goed, druk’ - en wil je liever niet echt stilstaan bij hoe je je daadwerkelijk voelt en wat je eigenlijk echt wilt..? En wat zou er gebeuren als je dat wèl deed? Ontdek het op een speelse, luchtige manier tijdens het Sprankelweekend!


Onderzoek je patronen, ontdek jouw unieke mogelijkheden en voel je vrijer!


Sprankelweekend

Vanaf vrijdagavond 19:30 uur tot zondag 17:00 uur volg je een actief, creatief en ervaringsgericht programma en reis je naar het diepe landschap in jezelf. Wij begeleiden je bij wat je daar tegenkomt en wat aandacht vraagt.

De groep

Je reist samen in een groep van maximaal 12 reisgenoten. Ieder maakt zijn / haar / hun eigen reis. De groep werkt verdiepend en verbindend en biedt daardoor meer effect dan wanneer je alleen reist.

Wat het je oplevert

  • Je hebt focus en veerkracht
  • Je weet beter wat je wilt
  • Je hebt meer zelfvertrouwen
  • Je kunt beter ‘nee’ zeggen
  • Je hebt meer verbinding met jezelf

'Een nieuw pad ontstaat door het te bewandelen'

Chinees gezegde

Wat kun je verwachten?

Een speels programma waarin je veel zelf ervaart, onderzoekt en speelt met wat je tegenkomt. Via (creatieve) oefeningen, lijfwerk, (familie)opstellingen en individuele- en groepsopdrachten. Je gaat jouw patronen doorzien en je oefent in een veilige omgeving met nieuw gedrag. Iedereen brengt zijn/haar eigen sprankels en thema's in en wij werken vanuit wat er uit de groep naar boven komt. Iedereen komt aan bod - en leert van en met elkaar.

Wij zijn Henk en Andriëtte. In onze praktijk begeleiden we veel jonge volwassenen op hun pad naar meer zelfleiderschap. Beiden zijn we gepassioneerd naar wat de mens beweegt en drijft en nieuwsgierig naar waar het verhaal van de beperkingen en obstakels begint – en hoe die om te buigen. We horen vaak terug dat het als een meerwaarde wordt ervaren dat er zowel een manlijke als een vrouwelijke begeleider is.

We werken open en aandachtig – én met lichtheid en plezier!

Klik hier om meer over ons te lezen.

'Stay and play', in plaats van 'fight or flight'

Alles op een rijtje


Voor wie?

Het Sprankelweekend is voor iedereen die zichzelf (verder) wil onderzoeken en ontwikkelen en die de kracht van een groep daarbij wil ervaren.


Wat en wanneer?

Vrijdag t/m zondag 25 – 27 oktober

Tijden
Begin: vrijdagavond 19:30 uur
Einde: zondagmiddag 16:00 uur

Waar?

Het Sprankelweekend vindt plaats op een mooie, rustige locatie met veel natuur.

Meer info hierover volgt.

Hoe?

Na de aanmelding krijg je een link naar een intakeformulier opgestuurd. Daarna volgt een telefonische intake. Daarin onderzoeken we samen of deze groep bij jou / jouw vraag past.


Maak kennis met persoonlijke groei binnen een groep

Wil jij onderzoeken of persoonlijke ontwikkeling iets voor jou is? Kom dan naar het Sprankelweekend, als kennismaking met persoonlijke groei in een groep. Een groep versnelt jouw proces omdat je leert van, aan en met anderen die met dezelfde soort dingen bezig zijn. En de ervaring leert: alleen de drempel om het te gaan doen is even spannend; daarna zie je alleen nog maar lieve mensen om je heen die het allerbeste met je voor hebben…


Verras én verrijk jezelf!


Ga je mee Sprankelen?

“Ik heb ontzettend veel geleerd en gevoeld tijdens de sessies bij Andriette. Dit komt mede door de veilige, liefdevolle en niet-oordelende sfeer die zij creëert. Dit maakt dat de stap om naar jezelf te kijken natuurlijk verloopt.

Ik zou deze therapie aan iedereen aanraden, omdat je écht contact maakt met jezelf en zachter wordt voor de kant die je daarvoor onbewust in het donker zette. Een heel mooi en inzichtgevend proces.”

Nienke

“Het was voor mij een enorme stap om daadwerkelijk samen met iemand te gaan onderzoeken waarom ik al sinds mijn jeugd tegen bepaalde blokkades aanliep. Het werd uiteindelijk een bijzondere ontdekkingsreis. Niet zelden confronterend, soms verrassend en regelmatig emotioneel, maar zonder uitzondering, altijd bevrijdend. Elke keer liep ik weer een stukje lichter de deur uit.

Henk speelde daarin een hele belangrijke rol. Hij gaf mij direct vanaf het begin een veilig en vertrouwd gevoel. Henk nam telkens ruim de tijd en voelde feilloos aan wat ik nodig had en wat op dat moment voor mijn proces belangrijk was. Heel bijzonder en waardevol.”

Jan

Programma Sprankelweekend


Vrijdagavond

Aankomen
Op vrijdag nemen we de tijd om aan te komen. We zorgen voor een warm onthaal en een zachte landing. We nemen de tijd om ongedwongen kennis met elkaar te maken en om deze plek, waar je even niks meer hoeft, tot je te nemen.

Zatdagochtend

Ochtend in rust – oprechte aandacht voor jezelf
We leven in een hectische wereld. Veel van ons staan voortdurend ‘aan’. We zijn nauwelijk nog gewend om werkelijk tot rust te komen en stil te staan bij hoe het nu écht met ons is. Vanuit de rust kun je ervaren wat er innerlijk speelt en waaraan je behoefte hebt. Daarom nemen we uitgebreid de tijd om de rust te kunnen ervaren.

Zatdagmiddag

Spelend onderzoeken 
Vanuit de rust gaan we verkennen wat ons drijft, waar onze verlangens huizen, waar we energie van krijgen, wat energie kost. We onderzoeken wat ons systeem ons te vertellen heeft. Daarbij zijn alle fijne én alle minder fijne dingen helemaal welkom!

Zondagochtend

Het sprankelende en helende pad
Op zondag beginnen we weer vanuit rust. Vervolgens gaan we aan de slag met het versterken van jouw sprankels. We zoeken ook naar waar het mogelijk is om contact te maken en te helen, daar waar het misschien wat minder sprankelt.

Zondagmiddag

Lichter naar huis
Innerlijk werk is doorgaans niet: ik verzet een wissel en vanaf nu loop ik altijd het nieuwe spoor. Het is als het aanleggen van een nieuw pad naast de snelweg van de gewoonte. Het pad vraagt onderhoud en aandacht. Integratie van jouw opgedane ervaringen is hierbij van belang. Daaraan besteden we de laatste middag aandacht, voordat we allemaal weer de wereld ingaan.

Achtergrond


Van waaruit we werken

Met je lijf als kompas weet jouw eigen wijsheid de weg

Tijdens deze reis leer je de signalen van je lijf (beter) kennen. Door beweging, adem, lichaamsgerichte oefeningen, opstellingen en expressie. Juist door het contact met anderen verdiept jouw ervaring. Wij zijn medereizigers op dit pad. Wij ondersteunen je in jouw reis naar jouw natuurlijke beweging, naar meer balans en veerkracht en naar jouw eigen unieke stem. De nadruk in deze reis ligt op de eigen ervaring.

Lichtheid en plezier

We werken diepgaand én met lichtheid. We ervaren dat het erg prettig en ondersteunend is wanneer er naast de diepgaande processen ruimte is voor humor en plezier.

Inspiratie

Onze inspiratie, kennis en ervaring komt uit verschillende stromingen waarin wij zijn geschoold: gestalt, bio-energetica, mindfullness, systemisch werk, transactionele analyse, polyvagaal theorie en psychodrama. De ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen en de begeleiding die wij bieden in dit traject zijn hierop geïnspireerd. Ook zetten we methoden in vanuit theater, muziek en andere creatieve disciplines.

'Spanning is wie je denkt te moeten zijn; ontspanning is wie je bent'

Chinees gezegde


Omdat je het waard bent


Investeren in jezelf

Jouw eigen tijd
Met het Sprankelweekend investeer je een lang weekend in jouw eigen ontwikkeling.

Kosten
Neem voor de kosten voor het Sprankelweekend contact met ons op.

Financiële draagkracht
Wanneer jouw financiële draagkracht gering is, neem dan contact met ons op, dan onderzoeken we samen wat mogelijk is.