Kennismaking en verkenning van de hulpvraag
Je bent / jullie zijn altijd welkom om kennis te komen maken. Het is bij therapie van belang dat je je veilig kunt voelen bij ons als therapeut. We verkennen in het gesprek jouw / jullie hulpvraag en of je met je vraag bij ons op de juiste plek bent. Dit gesprek duurt meestal ca. 45 minuten.

Het tarief van een individueel kennismakingsgesprek / vraagverkenning is €50.
Het tarief van een gezamenlijk kennismakingsgesprek / vraagverkenning met ons beiden (voor relatietherapie) is €75.

Intake
Als we besluiten met elkaar aan de slag te gaan, doen we vervolgens tijdens een eerste individuele sessie een intake, waarin we samen verder in kaart brengen wat je voorgeschiedenis is, wat er bij je speelt en waar je behoefte precies ligt. Het tarief van de intake is gelijk aan die van een individuele sessie (zie hieronder).

Individuele therapie
We adviseren om na de intake te beginnen met 6 therapeutische sessies. In deze sessies werken we aan de punten die op dit moment in je leven belangrijk zijn. Na deze sessie blikken we in een sessie terug op je proces en de vorderingen die je hebt gemaakt. Omdat we het bij therapie erg belangrijk vinden dat we jouw pad volgen, kun je op ieder moment tussentijds besluiten te stoppen wanneer je iets anders blijkt nodig te hebben. Je betaalt dan per afgenomen sessie de prijs voor een losse sessie. Mocht je na 6 sessies behoefte hebben aan verdere begeleiding, dan werken we op basis van individuele sessies verder.

Het tarief van een individuele sessie is €95 per sessie van 60 minuten.
Soms blijkt iemand gebaat bij meer tijd per sessie. Dan is er de optie om een XL sessie afnemen; die kost €135 en duurt 90 minuten.

Relatietherapie
Relatietherapie begint met individuele intakes (zie hierboven). Vervolgens beginnen we altijd met een gezamenlijke sessie. Daarna bepalen we samen de volgende stap. Dat kan een gezamenlijke sessie zijn, maar ook individuele sessies, waarin persoonlijke stukken worden uitgewerkt.

Het tarief van een relatietherapie sessie is €175 per sessie van 60 minuten.
Het tarief van een individuele sessies is €95 per sessie van 60 minuten.

Soms zijn stellen gebaat bij meer tijd per sessie. Dan kun je een XL sessie afnemen.
Een XL sessie kost €255 en duurt 90 minuten.

Vergoedingen
We zijn lid van de Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg (NFG). Als je aanvullend bent verzekerd, kun je mogelijk (een deel van) de kosten van de individuele sessies vergoed krijgen. Een overzicht van de verzekeraars vind je hier.
Relatietherapie wordt door de meeste verzekeraars niet vergoed; check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering.

Financiële draagkracht
Graag willen we dat therapie toegankelijk is voor iedereen. Ook voor mensen met weinig financiële draagkracht. Als dat voor jou geldt, neem dan contact met ons op, dan onderzoeken we samen wat er mogelijk is.

Annuleren
Het kan voorkomen dat je door omstandigheden een afspraak moet afzeggen. Dat kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Daarna wordt het bedrag in rekening gebracht. Neem in geval van acute overmacht contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Alle bovenstaande tarieven gelden voor het lopende jaar.
Er kunnen (jaarlijks) tariefswijzigingen plaatsvinden.
Voor cliënten die in het voorafgaande jaar bij ons zijn gestart (een intake hebben gedaan), gelden eventuele tariefswijzigingen pas vanaf 1 juli.

Bereikbaarheid voor mensen met een beperking
Wanneer je slecht ter been bent, neem dan contact met ons op. Zo nodig zoeken we een ruimte die makkelijk(er) toegankelijk is.